380 mil senare...

Så har vi landat i Perth. Det har gått ca tre veckor sen senaste inlägget och vi har alltså nu förflyttat oss till andra änden av kontinenten. Vi gjorde Great Ocean Road tillsammans med Ida, Bhavin och Ajay på tre dagar. Vi körde i princip längs med kusten och kollade in olika utsiktspunkter och några fina stränder. Det var en vacker väg med många kurvor och killarna körde ganska galet. Första natten stoppade vi vid The Twelve Apostles som är den mest kända attraktionen längs med vägen. Det är i princip tolv stora klippblock som står upp ute i havet. Det är ganska effektfullt framförallt i soluppgången och solnedgången. Där spenderade vi natten, festade på parkeringsplatsen och sen sov jag och Carro i bagageutrymmet och de andra i sätena. Inte de mest bekvämaste… följande natt var liknande och sen blev vi avsläppta i Warrnambool hos Andrew som vi couchsurfade hos i fyra dagar.



Warrnambool var väl inte det mest spännande stället, en håla med en ganska fin strand men det regnade hela vår  tid där så det blev mest att vi tillbringade tiden tillsammans med killarna i huset. De var fyra grabbar runt 25 år som bodde i ett ganska fint radhus. De var roliga och vi hade det bra men vi var rätt glada när vi äntligen hittade en buss som gick till Adelaide. Vi hade helst kommit iväg tidigare men det var hemskt besvärligt att komma iväg… Det slutade med att vi fick bussbiljetter på Carolins 21-årsdag, den 30 mars. Så 11 timmar av hennes dag spenderades på en buss. Till slut anlände vi dock i Adelaide och vår nya couchsurfing-värd Tom plockade upp oss klockan sju på kvällen. Han är en 21-årig kille som själv soffsurfat i Europa och känner att han vill ge tillbaka. Han bor med sina föräldrar vilket resulterade i ett ganska så najs hus med riktig säng och lagad mat. Tom hade dock fullt upp med skolan och redan en timme efter att vi anlänt var han tvungen att åka och jobba på ett grupparbete. Föräldrarna kom hem och började prata med oss och jag kläckte ur mig at Carolin fyllde år. Då blev de genast alldeles till sig, 21-årsdagen är den största i Australien, och sa att vi var tvungna att göra något! Så de körde oss till den lokala puben där de bjöd oss på champagne och deras goda vänner joinade oss. Haha, det var en rolig twist på kvällen. Så blev Carro lite firad till slut.



Efter två nätter hos Tom var vi tyvärr tvungna att lämna för det var påsk och de utflugna barnen skulle komma hem och de ville ha sina sängar (som vi erövrat). Så det fick bli att flytta in på hostel och betala för boende för första gången på en månad… Ändå bra jobbat!! Där bodde vi fem nätter och vi gjorde lite allt möjligt. En dag var vi på stranden, en dag i en Wildlife Park och en tysk by, en dag hyrde vi gratis-cyklar med två svenska killar och en dag var vi på hästkapplöpning. På hästkapplöpningen var alla helt uppklädda och fina. Vi spelade på hästar i två lopp och båda våra bet kom sist… inte så mycket flyt på det inte. Men en av Toms kompisar vann 400 dollar! Vilket är cirka 2500 kr. J Najsibajs för honom. Dagen efter var det dags att packa ihop för ROADTRIP WOHOOO!

Vi hade hittat en lapp på anslagstavlan på hostlet från en tysk kille som heter Tobias som hade bil och skulle köra från Adelaide till Perth och behövde någon att dela bensinkostnader med. Så halv tio på morgonen plockade han upp oss och vi fullständigt totalfyllde hans Subaru Station Wagon a.k.a ”BRUM”(efter barnprogrammet jag tittade på när jag var liten) med alla våra grejer. Efter inköp av sovsäckar för oss och en massa mat så var vi på väg. Resan som var 280 mil tog oss fem dagar. Vi såg vilda dingos, kameler och emuer. Jag har nu kört Australiens längsta rakaste väg, det var sömnigt må jag säga! Jag har dödat några papegojor när en flock flög ut framför bilen… Carolin har för första gången tältat på riktigt! Vi har lagat mat i totalt mörker, hittat en väldigt stor kelig hund, fastnat i en sanddyna, sjungit Pocahontas tusen gånger på svenska för fulla halsar i bilen, haft ont i ryggen av platta sovpositioner och haft väldigt roligt.

Nu är vi alltså i Perth. Vi bor hos en kille som heter Scott och verkar sjukt skön. Hans hus ser skabbigt ut på utsidan men är rätt bra på insidan. Vi har precis haft efterlängtade duschar och ska snart ut och svira på stan. Vi mår bara bra och har det fett! Hoppas att ni mår lika bra hemma i Sverige, vi tänker på er och saknar er. Men snart ses vi nog. J