Surfers Paradise och regn

Så har ännu en vecka gått. Det där med att tidens hastighet ökar i samband med ålder måste vara sant för det känns knappt som jag hinner med nuförtiden. Nu har jag jobbat som au pair i 8 veckor och har bara två kvar. Jag måste säga att jag börjar bli otroligt duktig på att läsa franska. Jag har för det mesta ingen aning om vad jag läser men barnen förstår i alla fall. Ibland skrattar Sofiane och upprepar hur jag sa något ord och sen så hjälper hon mig med uttalet. Hon är sannerligen en smart liten 4-åring. Nu börjar jag även förstå lite mer vad hon säger till mig och kan göra mig förstådd med enstaka franska ord. Det är roligt! Som Kim brukar säga så är min franska på en två-årings nivå. För jag pratar precis som Nicolas, sätter ihop ord huller om buller haha. Jag kommer nog sakna barnen en del, ibland när jag lyfter upp Nicolas och gosar med honom så säger han ”Mama” och petar på mig. Jag vet inte om han menar att kalla mig det eller vad det betyder, det kanske är något jag gör som påminner honom om hans mamma. Men det är lite läskigt.

 

Helgen har varit ganska så fullspäckad. I fredags åkte jag in till stan för att träffa Lisa från Lund som jag aldrig träffat förut. Vi fick kontakt genom Mange från jobbet och i fredags anlände hon efter lite Asien-semester. Vi möttes upp och gick på en pubrunda, det var playboykväll i stan så alla hade kaninöron och vissa hade bunny-outfits. Haha så jääävla fult! Vi bangade det. Hur som helst, Lisa visade sig vara en trevlig prick och det kändes som om vi redan kände varann. På lördagen hade jag bestämt med Emelina, en australiensk tjej som jobbar som au pair i en familj ganska nära mig och som jag träffade på Sofianes musiklektion, att vi skulle åka till stranden. Lisa hängde på och vi begav oss mot Surfers Paradise som typ är den närmsta strandstranden! Nära kan man ju inte kalla det för det tog oss 2 ½ timme dit och 3 timmar hem. GAAAH! Nästan sex timmars resa för typ tre-fyra timmar på stranden. So not worth it! Men jag lärde känna tjejerna lite bättre i alla fall. J

 

På kvällen åkte jag till New Farm där Lisa kände några som hade fest. På tåget dit träffade jag en sydafrikansk kille som varit utbytesstudent i Falkenberg under sin gymnasietid och pratade väldigt bra svenska. Fast att han varit där för åtta år sedan! Liksom tänka sig ändå att jag springer på en svensktalande sydafrikan i Brisbane.

Vi var i New Farm ett tag och sen gick vi in till the valley och gick till en pub. Sen bestämde jag mig för att åka hem och gick till tågstationen där jag trodde det gick ett tåg vid två. Men det gick icke något tåg förrän fyra suck. Så det fick bli taxi hem för 30 dollar. Hade dock en trevlig taxichaufför från Singapore, visste ni att alla pratar engelska i Singapore? Plus hindi, tamil, kantonesiska och mandarin förstås. Och att alla fastigheter är ägda av staten så man köper sitt hus av staten och säljer det till staten. Intressant.

 

Idag sov jag länge. Jag tvingade mig upp vid ett. Barnen tycker alltid att det är lika fascinerande hur länge jag sover. Simon frågade mig ”har du varit i sängen hela morgonen?!” så sa jag att ja det har jag och så fnittrade han. Idag regnar och åskar det och är 34 grader varmt. Som en BASTU! Men jag gillar regn här, då känns det bättre att bara slappa. Nu ska jag titta på en film och bara göra ingenting!